REKLAMA
PARTNER PORTALU
×

Szukaj w serwisie

Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 27 gru 2019 10:28
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
fot. Lofft Architektura Wnętrz
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza
Jest industrialnie, ale i klimatycznie. Architekci zaprosili też naturę do wnętrza

Architekci zaproponowali ciekawe połączenie industrialu i natury. Czy salon fryzjerski może być designerski? Ten w Bytowie udowadnia, że tak!

REKLAMA

Salon fryzjerski damski "Creative Hair i męski Barber Shop" znajduje się w centrum Bytowa w parku przy trakcie wzdłuż rzeki. Lokal otacza zieleń, która dzięki dużym przeszkleniom przenika do środka. - Stąd koncepcja na aranżację i jasno określone założenia projektowe: dużo zieleni i materiały naturalne - podkreśla Małgorzata Hendrych-Lubińska z pracowni Lofft Architektura Wnętrz, która odpowiadała za projekt.

W projekcie postawiono na wykorzystanie drewna, zieleni i betonu. We wnętrzu przykuwają uwagę cztery stanowiska fryzjerskie damskie z dużymi okrągłymi lustrami w drewnianych ramach na betonowej ścianie, a po drugiej stronie stanowiska męskie. Mamy dwie strefy oddzielone "wyspą relaksu" z dużymi wygodnymi siedziskami. Nad wyspą betonowy sufit pozostawiony w naturalnych materiałach - architektci postawili na beton i metalowe zbrojenie przeplatane delikatnymi motylkami unoszącymi się nad głowami klientów. Salon fryzjerski to wnętrze industrialne, ale dzięki wkomponowaniu naturalnych materiałów też cieple i klimatyczne.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie