REKLAMA
PARTNER PORTALU
×

Szukaj w serwisie

Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 12 lut 2019 13:00
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
fot. Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative
Kolorowo i kreatywnie. Zaglądamy do siedziby firmy Continental szkicu Bit Creative

W warszawskim kompleksie biurowym Business Garden powstała najnowsza realizacja pracowni Barnaby Grzeleckiego Bit Creative - biuro firmy Continental. Domowy klimat, żywe kolory, wszędobylska zieleń oraz niespotykany motyw przewodni - tak w skrócie można opisać to miejsce.

REKLAMA

W kompleksie Business Garden pracownia Bit Creative na 1500 mkw. wykreowała niezwykłą przestrzeń dla ok. 110 pracowników. Jakie dostała wytyczne na wstępie projektowania? Inwestorowi zależało przede wszystkim na dobru pracownika. - Pierwsze hasła jakie padały przy powstaniu projektu oparte były na podkreśleniu znaczenia firmy Continental w swojej branży. Lider zasługuje na odpowiednie biuro do realizowania swoich celów biznesowych - mówi Barnaba Grzelecki

Wystrój? Architekci starali się stworzyć przestrzeń w ponadczasowym i domowym klimacie. Kolorystyka jest ciepła, pojawia się wiele elementów drewnianych oraz czerwona cegła. - To idealne uzupełnienie industrialnego stylu budynku i kolorystyki w odcieniach szarości i turkusu - dodaje Grzelecki. 

Motywem przewodnim biura są... opony. Nazwy sal konferencyjnych zostały zaczerpnięte od nazw produktów. Folia dekoracyjna w kształcie hexagonów nadaje dynamiki, a swoim kształtem nawiązuje do budowy atomu węgla, z którego to m.in. powstają właśnie opony. 

Szczególną uwagę Bit Creative skupiło na akustyce i dużej ilości zieleni. Przestrzenie pracownicze wydzielone zostały za pomocą akustycznych ścian ażurowych, szaf z zabudową stalową z filcowymi i drewnianymi sześcianami. Znajduje się w nich również miejsce na zieleń: szafki na segregatory zakończone są donicą z kwiatkami. - Wszystkie te zabiegi poprawiają jakoś powietrza i akustykę w przestrzeni biura - podkreślają architekci.

Biuro podzielone zostało na strefę wejściową, w której znajduje się recepcja z bezpośrednim dostępem do trzech dużych sal konferencyjnych i kuchni z jadalnią. Pomieszczenie to jest wielofunkcyjne, można w nim zorganizować spotkanie całego zespołu jak również przeprowadzić prezentację. W kuchni znajduje się wyjście na taras.

Cześć pracownicza zaprojektowana jest w systemie mieszanym. Zespoły znajdują się na open space w grupach do 12 osób. Każda strefa wydzielona jest za pomocą akustycznych ścian lub mebli z dużą ilością roślinności. Przy zespołach open space znajdują się również gabinety liderów. Pracownicy mają do swojej dyspozycji również kilka sal do spotkań i burzy mózgów. 

Powierzchnia wyposażona jest w najnowsze technologie w postaci systemów do rezerwacji sal, systemów wideo konferencyjnych z nagłośnieniem, a także systemów ustawiań scen oświetlenia w salach konferencyjnych.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie