Przy al. Śmigłego-Rydza w Łodzi wkrótce nastąpi otwarcie sieciówki MAX Premium Burgers. Czy szwedzka restauracja szybkiej obsługi zdobędzie tutaj swoich zwolenników?
Historia Max Premium Burgers sięga 1968 r., wówczas w małym lapońskim miasteczku na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery. W ciągu kilkudziesięciu lat Max stał się jedną z najpopularniejszych sieci restauracji szybkiej obsługi w swoim rodzimym kraju, a rozwój marki pozwolił na otwarcie się na rynki zagraniczne – Norwegię i Danię.
MAX Premium Burgers posiada 183 lokale w pięciu krajach. Marka intensywnie inwestuje w swoje restauracje w Polsce, ponieważ w ostatnim czasie otwarto lokale w miastach takich jak: Gdańsk, Kraków, Radom, Poznań czy Warszawa.
Wystrój restauracji Max Premium Burgers to klasyczny przykład skandynawskiego designu, gdzie minimalizm i funkcjonalność łączą się z pięknem i nowoczesnością.
Przy al. Śmigłego-Rydza w Łodzi stanął już budynek nowej restauracji. Trwa jego wykańczanie oraz przygotowywanie terenu wokół. Gdzie dokładnie go znajdziemy? Obok stacji Shell przy skrzyżowaniu z ul. Przybyszewskiego - donosi oficjalny portal miejski Łodzi.
W ofercie znajdziemy znane fast foodowe klasyki: frytki, burgery, shake oraz skrzydełka z kurczaka. Jednak na uwagę roślinożerców zasługuje na pewno wege menu. Znajdziemy w nim ponad 20 roślinnych pozycji opartych na m. in. burgerach na białku sojowym, „wołowinie” według własnego przepisu czy serze halloumi. Warto szczególnie zainteresować się ich nuggetsami, które są uwielbiane przez wielu wegan i wegetarian. Czas pokaże, czy MAX Premium Burgers będzie godnym konkurentem KFC lub Mc’Donalds.
Generalny Architekt, Właściciel Maćków Pracownia Projektowa Sp. z o.o.
Właściciel Autorska Pracownia Architektury HUBKA
Założyciel, Główny Projektant Massive Design
Projektant, właściciel Autorska Pracownia Architektoniczna – Jacek Bułat
Założyciel BXBstudio
Właściciel, Główny projektant MAU - Mycielski Architecture & Urbanism