×
Subskrybuj newsletter
propertydesign.pl
Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Cukiernia Kaiser Patisserie otworzyła się na warszawskim Powiślu

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 10 lut 2023 15:35
Cukiernia Kaiser Patisserie otworzyła się na warszawskim Powiślu
Nowa cukiernia na warszawskim Powiślu. Lokale, w których można zasmakować w słodkich dzieł sztuki i poczuć się jak w jednej z paryskich pâtissieries to wciąż rzadkość na polskim rynku, fot. mat. prasowe
Cukiernia Kaiser Patisserie otworzyła się na warszawskim Powiślu
Cukiernia Kaiser Patisserie otworzyła się na warszawskim Powiślu
Cukiernia Kaiser Patisserie otworzyła się na warszawskim Powiślu
Cukiernia Kaiser Patisserie otworzyła się na warszawskim Powiślu
Cukiernia Kaiser Patisserie otworzyła się na warszawskim Powiślu
Cukiernia Kaiser Patisserie otworzyła się na warszawskim Powiślu
Cukiernia Kaiser Patisserie otworzyła się na warszawskim Powiślu

Lokale, w których można zasmakować w słodkich dzieł sztuki i poczuć się jak w jednej z paryskich pâtissieries to wciąż rzadkość na polskim rynku. Na warszawskim Powiślu, przy ulicy Zajęczej, została otwarta nowa cukiernia autorskiej sieci KAISER Patisserie spod kreski Sebastiana Jabłońskiego i Małgorzatę Leszkiewicz z Republiki Architektury.

REKLAMA

  • Nowa cukiernia autorskiej sieci KAISER Patisserie zlokalizowana jest w inwestycji Moderna Powiśle przy ulicy Zajęczej w Warszawie.
  • We wnętrzach nowej cukierni uwagę przykuwa wystrój lokalu zaprojektowany przez Sebastiana Jabłońskiego i Małgorzatę Leszkiewicz z Republiki Architektury.

Nowy lokal dołączył do grupy funkcjonujących już w Berlinie, Słupsku, Gdańsku, Gdyni i Sopocie. Warszawska lokalizacja zasługuje na szczególną uwagę ze względu na jej umiejscowienie, bo w nagrodzonej inwestycji Moderna Powiśle przy ulicy Zajęczej. Budynek wznosi się w najmodniejszej części warszawskiego Śródmieścia, na granicy pomiędzy strefą oszałamiającej współczesnej architektury, skupionej przy Wybrzeżu Kościuszkowskim, a obszarem zwartej, miejskiej zabudowy, utkanej z wąskich ulic i proporcjonalnych budynków, w sąsiedztwie Bulwarów Wiślanych. Na kompleks składa się zrewitalizowany budynek i wkomponowana weń modernistyczna zabudowa. We wnętrzach nowej cukierni uwagę przykuwa wystrój lokalu zaprojektowany przez Sebastiana Jabłońskiego  i Małgorzatę Leszkiewicz z Republiki Architektury.

Połączenie tradycji z nowoczesnością

Lokale, w których można zasmakować w słodkich dzieł sztuki i poczuć się jak w jednej z paryskich pâtissieries to wciąż rzadkość na polskim rynku, fot. mat. prasowe
Lokale, w których można zasmakować w słodkich dzieł sztuki i poczuć się jak w jednej z paryskich pâtissieries to wciąż rzadkość na polskim rynku, fot. mat. prasowe

Od dawna planowaliśmy pojawienie się na stołecznym rynku cukierniczym i dziś te plany udało się nam zrealizować. Jesteśmy z tego powodu bardzo dumni i szczęśliwi, gdyż otwieramy kolejny ciekawy rozdział w naszej historii. Chcemy zaoferować zarówno warszawiakom, jak i turystom niecodzienne smaki, połączenie tradycji z nowoczesnością i najwyższą jakość produktów, które poznali już smakosze słodkich delicji zarówno w Polsce, jak i zagranicą. Wybraliśmy warszawskie Powiśle, gdyż charakter tego miejsca doskonale oddaje wartości i charakter naszych cukierni, które są eleganckie i wyjątkowe - opowiada Sławomir Gojdź, założyciel marki.

Wszystkie nasze specjały tworzymy od podstaw sami opierając się na sprawdzonych i najlepszych produktach zarówno z Polski, jak i z całego wiata na czele z Niemcami, Szwajcarią Kostaryką, Madagaskarem, a nawet Zanzibarem – dodaje.

Za desery we wszystkich cukierniach należących do sieci odpowiada zespół wykwalifikowanych cukierników, którzy komponują swoje wyjątkowe wyroby w pracowni produkcyjnej w Słupsku.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie