Na rynku Manufaktury w Łodzi otwarto restaurację polskiej sieci Bobby Burger, która w pięć lat rozkochała całą Polskę w burgerach. W kameralnym lokalu dominuje ciemne drewno oraz industrialne elementy nawiązujące bezpośrednio do charakteru Manufaktury.
W 2012 roku był foodtruck, rok później – pierwszy stacjonarny lokal w Warszawie, a dziś sieć Bobby Burger liczy aż 34 restauracje w najlepszych lokalizacjach. Nic więc dziwnego, że do tego grona dołączyła Manufaktura w Łodzi. – Jedną z głównych idei przyświecających marce Bobby Burger jest bycie w centrum, sercu wydarzeń miasta. Taka jest właśnie Manufaktura, dlatego nie mogło nas tu zabraknąć – tłumaczy Maciej Sobolewski, Marketing Manager Bobby Burger.
Restauracja ma 70 mkw. i mieści się w ciągu zabytkowych budynków na rynku, w których w XIX wieku funkcjonowały warsztaty na potrzeby fabryki Izraela Poznańskiego. Dziś są tu restauracje, a także sklep Saturn.
W kameralnym lokalu dominuje ciemne drewno oraz industrialne elementy nawiązujące bezpośrednio do charakteru Łodzi, Manufaktury i ich historii. Na dwóch piętrach wydzielono zarówno strefy do szybkiego zjedzenia posiłku, jak i miejscami przeznaczonymi na dłuższe spotkania ze znajomymi lub spotkania biznesowe.
Vice Prezes Zarządu, Współwłaściciel, Architekt-Partner APA Wojciechowski Architekci
Prezes Zarządu, Współwłaściciel, Architekt-Partner APA Wojciechowski Architekci
Projektant, Członek Zarządu Pracownia Architektoniczna 1997 sp. z o.o.
Projektant Pracownia Architektoniczna 1997 sp. z o.o.
Prezes Zarządu, Projektant BULANDA MUCHA Architekci
Właściciel UGO architecture