×
Subskrybuj newsletter
propertydesign.pl
Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Pachnące i chrupiące pieczywo w centrum projektu. Architektki z Katowic wybrały prostotę i minimalizm

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 06 kwi 2022 09:30
  • Aktualizacja: 06 kwi 2022 09:34
Pachnące i chrupiące pieczywo w centrum projektu. Architektki z Katowic wybrały prostotę i minimalizm
W centrum uwagi miało być pieczywo z którego słynie Lokal Bakery. W projekcie pracowni Kubieniec+Długosz dominuje drewno i biel oraz odcienie szarości i czerń, fot. Marek Swoboda Fotografia
Pachnące i chrupiące pieczywo w centrum projektu. Architektki z Katowic wybrały prostotę i minimalizm
Pachnące i chrupiące pieczywo w centrum projektu. Architektki z Katowic wybrały prostotę i minimalizm
Pachnące i chrupiące pieczywo w centrum projektu. Architektki z Katowic wybrały prostotę i minimalizm
Pachnące i chrupiące pieczywo w centrum projektu. Architektki z Katowic wybrały prostotę i minimalizm
Pachnące i chrupiące pieczywo w centrum projektu. Architektki z Katowic wybrały prostotę i minimalizm
Pachnące i chrupiące pieczywo w centrum projektu. Architektki z Katowic wybrały prostotę i minimalizm
Pachnące i chrupiące pieczywo w centrum projektu. Architektki z Katowic wybrały prostotę i minimalizm
Pachnące i chrupiące pieczywo w centrum projektu. Architektki z Katowic wybrały prostotę i minimalizm

W centrum uwagi miało być pieczywo z którego słynie Lokal Bakery. W projekcie pracowni Kubieniec+Długosz dominuje drewno i biel oraz odcienie szarości i czerń. Całości wystroju dopełnia naturalna zieleń.

REKLAMA

Lokal Bakery to piekarnia dobrze znana nie tylko w Katowicach. Ich produkty, przygotowywane codziennie na miejscu, na własnym zakwasie i według własnych receptur znalazły ogromne grono swoich miłośników.

- W 2019 roku miałyśmy przyjemność projektować Lokal Bakery na Piotrowicach. Natomiast tym razem powierzono nam projekt rozbudowy istniejącego już lokalu na Koszutce – wspomina architekt Joanna Kubieniec z pracowni Kubieniec+Długosz.

Powstała nie tylko nowa strefa konsumpcyjna, ale również zupełnie nowa część produkcyjna. Tym razem produkcja została w pełni otwarta na strefę w której przebywają klienci.

Nowa część lokalu płynnie łączy się z istniejącą strefą. Prostota i minimalizm to w tym wypadku idealne określenia dla tego wnętrza. Produkt i funkcja piekarni były jak zawsze na pierwszym miejscu.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie