
W budynku Argon w Gdańsku otwarto restaurację Pizza Pasta & Basta oferującą dania kuchni włoskiej. Jest to kolejny koncept gastronomiczny spółki Dobry Hotel funkcjonujący w Alchemii.
Pizza Pasta & Basta oferuje dania prawdziwej, włoskiej „roboty”, oparte o wysokiej jakości produkty z Italii. Szefem kuchni jest Włoch, a pomaga mu Polak, który wiele lat spędził we Włoszech, doskonale poznając tajniki tamtejszej kuchni.
- Najważniejszy składnik - serce włoskich dań, czyli makaron, robiony jest na miejscu, na oczach klientów. Oferujemy szybkie i atrakcyjne cenowo dania lunchowe, odpowiadając na potrzeby pracowników okolicznych biurowców czy studentów pobliskiego kampusu UG. W karcie jest jednak znacznie więcej pozycji, które przyciągnąć mogą koneserów włoskiej kuchni – mówi Adrian Chyliński, manager sieci restauracji Dobry Hotel.
Lokal posiada 60 miejsc siedzących wewnątrz i 18 na zewnątrz. W ofercie znajdują się zarówno proste dania lunchowe jak również bardziej wyszukane włoskie potrawy, a także wino. Różnorodność oferty sprawia, że jest to dobre miejsce na spędzenie przerwy lunchowej, odbycia spotkania biznesowego, a także zrelaksowanie się po pracy czy spędzenie czasu wolnego w weekend w gronie rodziny lub przyjaciół. Wystrój to przyjemna w odbiorze aranżacja z wieloma włoskimi akcentami, częściowo ręcznie przygotowanymi. Na półkach ustawione są wykorzystywane w kuchni produkty, a także własne przetwory. Ścianę ozdabiają z kolei pozostające w temacie i kolorystyce Włoch durszlaki.
Prezes Zarządu, Współwłaściciel, Architekt-Partner APA Wojciechowski Architekci
Projektant, Członek Zarządu Pracownia Architektoniczna 1997 sp. z o.o.
Projektant Pracownia Architektoniczna 1997 sp. z o.o.
Prezes Zarządu, Projektant BULANDA MUCHA Architekci
Właściciel UGO architecture
Prezes, Generalny Projektant AGG – Architekci Grupa Grabowski Sp. z o.o.