REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 03 lip 2020 09:00
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjne Alior Bank w Warszawie. Proj. Sixfingers. Fot. Mat. prasowe
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku
Prosto i przejrzyście. Tak wyglądają wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku

Prostota i wizualna przejrzystość to dwie cechy charakterystyczne projektu wnętrz Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego Alior Banku. Pracownia Sixfingers postawiła na monochromatyczne, betonowe tło, klarowny podział funkcji i modułowe meble od Oskara Zięty. W budynku urządzono również pokoje do relaksu, które "zabiorą" pracowników na leśną polanę lub w podróż kosmiczną.

REKLAMA

Wykorzystanie najnowszych technologii, prostota, przejrzystość i przyjazność środowiska pracy - to podstawowe cechy projektu, jaki dla Alior Banku stworzyła pracownia Sixfingers. Wnętrza Centrum Szkoleniowo-Rekrutacyjnego miały wpisywać się w strategię banku Cyfrowy Buntownik, a nadrzędnym priorytetem towarzyszącym tworzeniu aranżacji była przestrzeń funkcjonalna i przyjazna dla pracowników, ale także nowoczesna.

Powierzchnia całego centrum to 1145 mkw, a architekci Damian Kasprzycki i Julia Demkowicz-Dobrzańska podjęli się organizacji i podziału tej przestrzeni. Zaraz za wejściem do centrum urządzono przestrzeń wspólną o powierzchni 235 mkw., w której urządzono kuchnię, jadalnię i strefę relaksu. Duża ilość panoramicznych okien dodatkowo potęguje wrażenie przestrzenności otwartej przestrzeni, która pełni jednocześnie funkcję reprezentacyjną obiektu. Idealnie wpasowały się tutaj wyspa kuchenna z efektownymi frontami w rdzawym kolorze czy drewniane meble z kolekcji Pakiet Oskara Zięty.

Dalej w centrum znalazły się również dwie sale konferencyjne, dwie, w których odbywają się spotkania rekrutacyjne, siedem sal szkoleniowych oraz cztery sale komputerowe. Pracownicy mogą również skorzystać z kilku pomieszczeń przeznaczonych wyłącznie do relaksu. W każdym z tych pokoi panuje inna atmosfera, pozwalająca na odpoczynek wśród wystroju nawiązującego na przykład do podwodnego świata, podróży kosmicznych czy leśnej polany. Do dyspozycji pracowników są wygodne leżanki i fotele.

Wizualną bazą dla projektu jest monochromatyczny beton, który posłużył za tło dla ekspozycji pozostałych elementów aranżacji. Wspólnie z żywą roślinnością, prostymi w formie meblami ze sklejki i rdzawymi detalami tworzy nowoczesną aranżację w nieco surowym stylu. Aranżacyjnym urozmaiceniem, wprowadzającym do wnętrz odrobinę "miękkości" są ścienne panele o geometrycznych formach. Oprócz roli dekoracyjnej pełnią one także użytkową funkcję wygłuszając hałas we wnętrzach.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie


DO POBRANIA





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.