REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 17 gru 2019 14:32
Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem
Treinta y Tres w Olivii Star fot. mat. prasowe
Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem
Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem
Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem
Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem
Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem
Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem
Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem
Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem
Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem
Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem
Śródziemnomorskie ciepło i blask. Nowa restauracja Treinta y Tres zachwyca designem

Nie minął jeszcze miesiąc od otwarcia Arco, a na 33. piętrze Olivii Star w Gdańsku została otwarta druga restauracja Treinta y Tres. Wnętrza restauracji przygotowane zostały przez Tarruella Trenchs Studio z Barcelony, tę samą, która była odpowiedzialna za wnętrza Arco by Paco Pérez. Mają przywodzić na myśl śródziemnomorskie ciepło i blask. Zostały przygotowane z wykorzystaniem jasnych barw sprowadzanego z Hiszpanii kamienia, a także drewna orzechowego.

REKLAMA

Otwierając Arco by Paco Pérez inwestor już miesiąc temu zapowiedział otwarcie również drugiego konceptu gastronomicznego na 33. piętrze najwyższego w Polsce Północnej budynku. Jak mówi Rafał Marcyniuk, członek zarządu Olivia Star Top otwierana nowo restauracja Treinta y Tres to propozycja dla wszystkich, którzy na co dzień szukają najwyższej klasy gastronomii, jednak w wydaniu mniej oficjalnym niż w sąsiedniej restauracji Arco. - Używając metafory -  wyjście do Arco, możemy porównać z wizytą w operze lub filharmonii, Treinta y Tres to koncert zagrany przez tych samych wybitnych muzyków, ale repertuar i atmosfera mniej formalna. To miejsce, do którego można przyjść na biznesowy lunch czy kolację w gronie przyjaciół. Również pod względem cenowym restauracja oferuje szerszy wachlarz cen, ponieważ ceny hiszpańskich przekąsek rozpoczynają się już od 20 zł. Restauracja pod względem jakości kuchni, nie odstępuje Arco – mówi Rafał Marcyniuk. Różni się charakterem i odmiennym podejściem do celebracji posiłku

Nad ofertą gastronomiczną restauracji czuwa ten sam zespół utytułowanych mistrzów, co w restauracji Arco, jednak nie jest to gastronomia z rodzaju autorskiej sztuki fine dining. Potrawy są również przygotowywane z wykorzystaniem świeżych produktów, sprowadzanych codziennie z całego świata. Jesteśmy stałymi rezydentami gdańskiego lotniska, z którego codziennie odbieramy świeże ryby, owoce i owoce morza, sprowadzane przez zaufanych dostawców, w kilku krajach Europy – mówi Krzysztof Dembek, członek zarządu Olivii Star Top. Czasem nad ranem telefonicznie jesteśmy informowani przez rybaków z Hiszpanii, że udało im się złowić wyjątkowy gatunek ryby i już o 9 odbieramy je z terminala cargo w Rębiechowie.

Wnętrza restauracji przygotowane zostały przez Tarruella Trenchs Studio z Barcelony, tę samą, która była odpowiedzialna za wnętrza Arco by Paco Pérez. Mają przywodzić na myśl śródziemnomorskie ciepło i blask. Zostały przygotowane z wykorzystaniem jasnych barw sprowadzanego z Hiszpanii kamienia, a także drewna orzechowego.

Jedną z kluczowych części restauracji jest wyjątkowy bar, czekający na gości na wejściu na 33 kondygnację Olivii Star. Jego charakter został przygotowany w sposób, który już od wejścia buduje pozytywne emocje, zaprasza do interakcji i pobudza. Z tego powodu został umieszczony centralnie. Wokół niego na gości czekają krzesła, a lustrzany sufit potęguje podniebne wrażenia czekające na każdego, kto da się zaprosić do skosztowania oferty baru. - Do jego prowadzenia zaprosiliśmy najlepszego specjalistę w Polsce, Karola Onyszko, który odpowiadał za dobór alkoholi, jak i stworzenie wyjątkowej karty autorskich koktajli, inspirowanych najwyższymi budynkami świata – mówi Krzysztof Dembek.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie


DO POBRANIA





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.