REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 23 lip 2021 12:48
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Massive Design zaprojektowało biuro dla marki farmaceutycznej, fot. CBRE GWS
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design
Tak się pracuje w farmacji. Zaglądamy do wnętrz inspirującego biura od Massive Design

Znana pracownia Massive Design stworzyła projekt biura marki z branży big pharma w ramach idei Activity Based Workplace. Tu kolor miesza się z surowością.

REKLAMA

Przeprowadzka do nowego biura często jest pretekstem do podniesienia standardu przestrzeni pracy. Reprezentująca branżę farmaceutyczną globalna firma, doskonale rozumiejąc zachodzące zmiany w sposobie funkcjonowania współczesnych biur i potrzeb pracowników, zaprosił do zaprojektowania nowego biura mocnego partnera. Massive Design od lat cieszy się renomą pracowni, która jest w stanie wesprzeć przeprowadzenie procesu zmian i stworzyć doskonałą przestrzeń do pracy.

Projekt zakładał w warstwie funkcjonalnej stworzenie elastycznej i dopasowanej do współczesnych, również post pandemicznych potrzeb przestrzeni dla 250 osób. W projekcie zaimplementowano cały wachlarz rozwiązań wspierających codzienną pracę, również w kontekście jej hybrydowej natury i rosnącego zapotrzebowania na przestrzenie do prowadzenia tele i wideokonferencji.

W warstwie estetycznej z kolei założeniem było odejście od tradycyjnej formy, by nie było to typowe biuro nine-to-five. Całość wnętrz została zatem zrealizowana w nurcie „club office”, gdzie główny nacisk położono na dobre samopoczucie pracowników, ich interakcje i budowanie relacji oraz więzi. Tu przestrzeń wejściowa jest zarówno kawiarnią, jak i multifunkcyjną areną do spotkań formalnych i nieformalnych, a w razie potrzeby może się zmienić w małe studio telewizyjne, czy przestrzeń do spotkań typu townhall.

Całość projektu wnętrz powstała według wypracowanej podczas warsztatów z pracownikami koncepcji, w której narodził się i rozwijał motyw przewodni dla całości wnętrza. Postawiono na loftowy sznyt, który mimo swojego postindustrialnego zacięcia miał tworzyć przyjazny obraz przestrzeni biurowej. Kreatywne wykorzystanie potencjału przyszłych użytkowników biura pozwoliło ustalić między innymi tematykę i wygląd charakterystycznych neonów, czy tematów przewodnich dla sal konferencyjnych.

Aby jednak wnętrze nie było zbyt surowe w wyrazie, obok betonowych słupów, ceglanych ścian czy wszechobecnej stali, kluczowe w uzyskaniu pozytywnego efektu przytulności biura były starannie dobrana roślinność oraz odpowiednie umeblowanie. Rozmieszczona w projekcie zieleń pochodzi w dużej mierze z poprzedniej lokalizacji biura. Przeniesiono kilkaset różnorodnych roślin doniczkowych, uzupełniając je nowymi, dopasowanymi do aranżacji i innowacyjnego umeblowania mobilnego. Zieleń lokalizowano równomiernie na całej powierzchni biura. Jest ona obecna wśród stanowisk pracy, ale również w zakątkach i wnękach z tapicerowanymi meblami. Takie zaaranżowanie przestrzeni powoduje, że zmieniając otoczenie z biurek na pufy, fotele czy wolnostojące i zabudowane sofy, przenosimy się w strefę zwiększonego komfortu i przyjaznej zieleni.

Biuro firmy farmaceutycznej projektu Massive Design jest dostosowane do wymogów współczesnego środowiska wspierającego pracę wspólną i pracę kreatywną. Duży nacisk w projekcie położono zatem na alternatywne, nie zawsze oczywiste, rozwiązania dla miejsca pracy.



Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.