REKLAMA
PARTNERZY PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 27 maj 2021 13:03
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Nowa siedziba Universal Polska w Warszawie, proj. The Design Group, fot. fotomohito
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group
Tak wygląda nowe biuro Universal Music Polska. Zaglądamy do wnętrz projektu The Design Group

Nowa siedziba wytwórni muzycznej Universal Music Polska w Warszawie zachwyca nietypowym połączeniem elementów loftowych z przytulnym, domowym klimatem, elegancją oraz nowoczesną technologią na najwyższym poziomie. Za oryginalną kreację wnętrz największej firmy fonograficznej w Polsce odpowiedzialni byli architekci z pracowni The Design Group.

REKLAMA

Propozycją The Design Group są także customizowane, hipnotyzujące swym wyglądem lampy nad biurkami. Inspiracją dla nich były przeplecione oprawy oświetleniowe z efektem rur wielopoziomowych. Wiele lamp wykorzystanych w aranżacji biura pochodzi z odzysku pofabrycznego. W projekcie użyto także mniejsze lampy techniczne przemieszane z nowoczesnymi oprawami. Te ostatnie montowane są na specjalnych taśmach, co umożliwia zmianę ich położenia.

Przestrzeń pracy na obydwu piętrach to przede wszystkim open space, które zostało wydzielone modułowymi biurkami ze specjalnie zaprojektowanymi przegrodami w formie przepierzenia na rośliny, a miejscami na ekspozytory z kasetami magnetofonowymi wydawanymi przez Universal – to część historii firmy. Dzięki temu możliwy jest swobodny kontakt pomiędzy pracownikami, a jednocześnie zabieg ten zapewnia wrażenie zachowania intymności.

– Klientowi bardzo zależało na tym, by przestrzenie biura umożliwiały wspólną i kreatywną pracę, a także swobodne przemieszczanie się między działami. Podeszliśmy do tego wyzwania przede wszystkim z dbałością o odpowiednią akustykę wszystkich pomieszczeń. Dlatego w biurze znajdują się ekrany wyciszające nad każdym biurkiem, kilka budek telefonicznych, a w gabinetach i salkach tematycznych przy open space wykorzystaliśmy podwójne przeszklenia w stylu loftowym, dzięki czemu możliwe są bardzo głośne odsłuchy muzyki z profesjonalnego sprzętu. Do tego w razie potrzeby utrzymania koncentracji czy prywatności, pracownicy mogą przezroczyste ściany automatycznie zmienić w mleczne. Co więcej, biuro zostało wyposażone w nowoczesny sprzęt wspierający efektywniejszą pracę w biurze, zdalną, czy w obecnej sytuacji – hybrydową – tłumaczy architektka Ewelina Mężyńska.

W świetle neonów

Elementami wyróżniającymi przestrzeń warszawskiego biura Universal Music Polska z pewnością są zamówione pod wymiar prawdziwe, klasyczne neony, które znalazły sobie miejsce w wybranych działach firmy. Największą uwagę przykuwa jednak specjalnie zaprojektowane lustro do selfie. Projektanci z The Design Group celowo umieścili je w przejściu do studio video, przez które często przechodzą pracownicy i goście wytwórni. Na lustrze tym umieszczony został neon z właściwym dla tego miejsca hasłem „no music no life”.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie





REKLAMA

REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.