REKLAMA
PARTNER PORTALU Forbo
×

Szukaj w serwisie

Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 28 paź 2020 08:52
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Wnętrza laboratorium paznokci Teashi nail lab. Proj. Blackhaus. Fot. Przemysław Kuciński, www.niewformie.pl
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus
Ten projekt doceniono w międzynarodowym konkursie. Zaglądamy do wnętrz Teashi nail lab od Blackhaus

Troska o najdrobniejsze detale, harmonijna paleta kolorów sprzyjająca relaksowi i układ funkcjonalny odpowiadający najnowszym trendom obsługi klientów zapewniły projektowi laboratorium paznokci Teashi w Krakowie spod kreski Blackhaus nagrodę w międzynarodowym plebiscycie European Property Awards. Zaglądamy do nagrodzonego wnętrza.

REKLAMA

Pracownia Blackhaus stworzyła coś więcej niż projekt wnętrz dla salonu urody. Teashi (nazwa, która w języku japońskim oznacza dłonie i stopy) to nowa marka na polskim rynku, a projekt laboratorium paznokci zlokalizowanego w krakowskim apartamentowcu jest projektem referencyjnym.

Realizacja dla Teashi Lab była kompleksowa pod każdym względem. – Projekt laboratorium paznokci Teashi jest wyjątkowym projektem dla naszego biura. Po raz pierwszy zostaliśmy poproszeni o udział w współtworzeniu całej marki. Od podstaw, poczynając od pomysłu na nazwę, poprzez wnętrza, a skończywszy na całej identyfikacji wizualnej z uniformami dla pracowników włącznie – mówi arch. Karol Ciepliński. W samym wnętrzu Blackhouse zaprojektowali niemal wszystko – od układu funkcjonalnego, po znajdujące się w salonie meble. Projekt na każdym etapie był konsultowany z pracownikami salonu, co pozwoliło chociażby na zaprojektowanie stołów do manicure w taki sposób, aby zapewniały jak największy komfort podczas zabiegu.

Inwestorowi zależało na tym, aby salon zapewniał poczucie intymności i umożliwiał relaks korzystającym z niego klientom. Architekci zadbali o to wyznaczając wyraźny podział na strefy prywatne salonu oraz strefy dla klientów, organizację przestrzeni „powierzając” eleganckim geometrycznym formom. Układ funkcjonalny został jednocześnie zaprojektowany w zgodzie z panującymi trendami obługi klientów: stoły w jednym rzędzie czy para foteli schowana za ażurową przesłoną z półek umożliwiają równoległe zabiegi dla rodzin czy przyjaciółek, które wybiorą się na wspólną wizytę w salonie.

Z uwagi na charakter przestrzeni, która ma zapewnić relaks i wyciszenie odwiedzającym, a także lokalizację salonu (w jedny z karkowskich apartamentowców) architekci zadbali o odpowiednie wygłuszenie pomieszczeń. – Rozwiązaniem, którego nie widać jest zastosowanie specjalnych płyt akustycznych z piaskiem kwarcowym w celu maksymalnego wygłuszenia pomieszczenia z dźwięków dochodzących z pomieszczeń położonych wyżej. Bardzo nam na tym zależało, gdyż salon znajduje się w apartamentowcu. Pozwoliło to na stworzenie atmosfery relaksu podkreślonej delikatnym śpiewem ptaków lub szumem wody puszczanym klientkom z wysokiej jakości głośników – wyjaśnia Karol Ciepliński.
 
Relaksowi i wyciszeniu sprzyjają również wiodące we wnętrzu kolory. Dominuje połączenie bieli, złota i brudnego różu, które nadają aranżacji elegancki charakter. Zestawiono je z wysokiej jakości materiałami, takimi jak włoskie płytki czy luksusowa tapeta. Wystrój dopracowano w najmniejszym szczególe: listwy przypodłogowe są zlicowane ze ścianami, a drzwi dyskretnie „schowane” za wieńczącą je elegancką tapetą.

projekt: BLACKHAUS Karol Ciepliński Architekt, www.blackhaus.co

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie


DO POBRANIA





REKLAMA

LUDZIE Z BRANŻY

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.