REKLAMA
PARTNER PORTALU
×

Szukaj w serwisie

Tu bije serce CCC. Zaglądamy do wnętrza Centrum Badawczo-Rozwojowego CCC w Polkowicach

  • Autor: PropertyDesign.pl
  • 12 lut 2019 09:10
Tu bije serce CCC. Zaglądamy do wnętrza Centrum Badawczo-Rozwojowego CCC w Polkowicach
Centrum Badawczo-Rozwojowe CCC Polkowice Bene Meble fot. Szymon Polański
Tu bije serce CCC. Zaglądamy do wnętrza Centrum Badawczo-Rozwojowego CCC w Polkowicach
Tu bije serce CCC. Zaglądamy do wnętrza Centrum Badawczo-Rozwojowego CCC w Polkowicach
Tu bije serce CCC. Zaglądamy do wnętrza Centrum Badawczo-Rozwojowego CCC w Polkowicach
Tu bije serce CCC. Zaglądamy do wnętrza Centrum Badawczo-Rozwojowego CCC w Polkowicach
Tu bije serce CCC. Zaglądamy do wnętrza Centrum Badawczo-Rozwojowego CCC w Polkowicach
Tu bije serce CCC. Zaglądamy do wnętrza Centrum Badawczo-Rozwojowego CCC w Polkowicach
Tu bije serce CCC. Zaglądamy do wnętrza Centrum Badawczo-Rozwojowego CCC w Polkowicach
Tu bije serce CCC. Zaglądamy do wnętrza Centrum Badawczo-Rozwojowego CCC w Polkowicach
Tu bije serce CCC. Zaglądamy do wnętrza Centrum Badawczo-Rozwojowego CCC w Polkowicach
Tu bije serce CCC. Zaglądamy do wnętrza Centrum Badawczo-Rozwojowego CCC w Polkowicach

Biurowa rewolucja miała miejsce w Polkowicach. To właśnie tam powstała jedna z najbardziej spektakularnych inwestycji technologiczno-workplace’owych minionego roku – Centrum Badawczo-Rozwojowe CCC.

REKLAMA

Inwestycja o łącznej powierzchni 3,5 tys. mkw. podzielona jest na trzy strefy - dział zakupów, dział sprzedaży i dział badań produktu, uzupełnione trzema sklepami wzorcowymi oraz nowoczesną częścią biurową o powierzchni 2 tys. mkw. Wnętrza powstały z przekształcenia dawnej hali przemysłowej, której industrialny charakter został podkreślony nowoczesnymi rozwiązaniami aranżacyjnymi. Projekt jest dziełem biura Łącki Krzywoszański Architekci z Zielonej Góry, nowoczesne szklenia oraz meble biurowe dostarczyła firma Bene.

- Głównym inicjatorem projektu był prezes Dariusz Miłek, który miał swoją wizję Centrum Badawczo-Rozwojowego, a przy współpracy z architektami została ona przeniesiona na papier i uzupełniona o część rozwiązań infrastrukturalnych. Najważniejszy jednak był cel, że w tej przestrzeni ma bić serce naszego produktu, a ludzie mają tu pracować nad jego powstaniem, rozwojem i sprzedażą. Podczas tego procesu za najważniejsze uważaliśmy dostosowanie funkcji budynku do naszych potrzeb. Ponieważ prezes lubi być blisko swoich współpracowników, istotne było także zaprojektowanie bezpośredniego przejścia z pomieszczeń zarządu do nowego Centrum - opowiada Zbigniew Gryszkiewicz, kierownik ds. administracji CCC.

Podobał się artykuł? Podziel się!


Rekomendowane dla Ciebie