Przygotowywanie pełnowartościowych, a jednocześnie smacznych i atrakcyjnych wizualnie dań to prawdziwa sztuka. Potrzeba do tego nie tylko utalentowanego kucharza, ale także nowoczesnego sprzętu, który usprawni pracę. Gdy potrawy zaczną uwalniać swój aromat, a nasi goście zachwycą się ich smakiem, gotowanie stanie się prawdziwą radością i źródłem ogromnej satysfakcji.
Istnieje jednak jeszcze jedna, mniej przyjemna strona przygotowywania posiłków. Składa się na nią pośpiech, nerwowe przygotowywanie potraw, sterty naczyń do zmywania, bałagan na kuchennym blacie i wnętrze przesiąknięte niezbyt miłym zapachem. Okazuje się, że wcale tak być nie musi. Z pomocą przychodzą nam wysokiej klasy urządzenia. Wszystko po to, aby przygotowanie posiłków było nie przykrym obowiązkiem, a przyjemnością. Dzięki nowoczesnej technologii, klienci otrzymają zbalansowany posiłek, nie czekając na niego zbyt długo. Kuchnia natomiast stanie się miejscem, gdzie dedykowane sprzęty umożliwiają nam wydajną pracę .
Niemiłe zapachy to przeszłość
Nie musimy już martwić się o to, że w całym lokalu będą unosiły się niemiłe zapachy. Jest to możliwe, nawet jeśli kuchnia jest otwarta. Wysprzątane, przygotowane do przyrządzania potraw pomieszczenie, pozostanie w nieskazitelnym stanie, dzięki sprawnym i cichym okapom. Modele zintegrowane z płytą grzejną dają wyjątkowy komfort użytkowania, charakteryzują się też najlepszą wydajnością, ponieważ opary podczas gotowania wyłapywane są już u źródła. Dodatkową wygodę i funkcjonalność wprowadza intuicyjny system sterowania okapem z poziomu płyty indukcyjnej. Zaletą nowoczesnych urządzeń tego typu jest zaawansowany system wyciszenia, wspomagany specjalnymi tłumikami, niwelującymi dźwięki silnika i drgania urządzenia. W rezultacie podczas gotowania w kuchni jest tak cicho, że można bez problemów krzątać się w rytm ulubionych utworów.
Pełna swoboda gotowania
Dużym sprzymierzeńcem na kuchennym froncie może być również odpowiednia płyta grzejna. Modele indukcyjne pozwalają na skrócenie czasu gotowania dwu- lub trzykrotnie w stosunku do płyt elektrycznych czy gazowych, co jest niezwykle cenne gotowania posiłków złożonych z kilku dań. Przygotowanie menu dla wielu osób bywa nie lada wyzwaniem, zwłaszcza gdy musimy przyrządzić wyrafinowaną potrawę lub podgrzewać kilka dań jednocześnie.
Piekarnik do zadań specjalnych
Przygotowywanie menu to nie tylko gotowanie i smażenie, ale również pieczenie. Producenci robią wszystko, aby zapewnić nam jak najwyższy komfort. Uważacie, że nic nowego nie da się już wymyślić? Jesteście w błędzie! Najnowocześniejsze piekarniki zaspokoją indywidualne potrzeby użytkowników. Mogą być dostosowane do nas w zależności od tego, czy lubimy konwencjonalne podejście do tematu, czyli sami ustawiamy temperaturę i czas pieczenia. Nowoczesne piece umożliwiają także korzystanie z funkcji specjalnych i programów automatycznych. W tym przypadku ustalamy, jakie potrawy będziemy piec, wybierając na przykład między rybą, mięsem, warzywami i ciastem, wprowadzamy ich wagę i tryb obróbki. Na tej podstawie piekarnik sam określa odpowiednią funkcję pieczenia i czas. Co więcej, dostosowuje się on do naszych indywidualnych przyzwyczajeń, zapamiętując ulubione funkcje i programy.
Architekt, założyciel Susuł & Strama Architekci
Architekt, założyciel Susuł & Strama Architekci
Architekt, właściciel Plus Architekci
architekt, założyciel Mode:lina Architekci
architekt, założyciel Mode:lina Architekci
Architekt, założyciel BJK Architekci